Update

Utvecklingssamtalet gick bra, nog för att det alltid brukar göra det men man vet aldrig vad som kan hända.
Fick även ett samtal från ISS där jag fick veta att idag var sista dagen på Svalson och att numera ska jag jobba på Coop i piteå. Eftersom att det var sista städdagen på svalson så kom det en till tjej dit och hjälpte till så att det skulle bli extra fint och det blev det ;)

Angående Coop då så är det  varannan helg tror jag, ändå problemet är att det är så tidigt så det inte går några bussar vilket innebär att jag måste cykla in till piteå, men det ska nog gå bra iallfall.
Nu återstår bara att få hit min cykel, den står på porsön just nu så jag ska ringa Nina i veckan så fort jag fyllt på mobilen och höra om jag kan komma förbi och hämta lite grejer : )


Tisdag

Missar dagens enda lektion pga utvecklingssamtal. Det borde inte ta så lång tid så jag hinner till jobbet iallafall : )

Imorgon ska jag göra nationella provet i Svenska B. Det känns lite nervös med tanke på att det var över ett år sen jag hade svenska senast och jag har ingen aning om vad provet handlar om. Det är bigtime lärarebyte atm på grans så den läraren som är nu visste inte ens om att jag skulle göra nationella innan jag frågade när det var för då hade den andra läraren inte sagt någonting till henne om det. Så det är lite krångel nu men det går nog bra iaf : )

Måndag

Idag fick jag börja med sköthäst igen. Har äntligen fått byta dagar till måndag och onsdag igen, de tidiga dagarna krockade med jobbet vilket gjorde att i några veckor kunde jag inte ha sköthäst överhuvudtaget men nu är det ordnat. Dock så blev jag tvungen att byta sköthäst, eller inte byta egentligen utan jag får sköta den häst som är ledig helt enkelt. Tex som idag var en av 2orna sjuk så då fick jag sköt Milcon som är hennes sköthäst. Det var spännande att prova på en unghäst och det gick riktigt bra faktiskt! Nu återstår det att se vem det blir på onsdag ;)

Snart är det påsklov : )

Onsdag

Baw, trött som sjuttsiken idag!


Tisdag

Inatt var det livat i lägenheten. Grannen bredvid verkar ha hur många alarmklockor som helst och det hörs in till vårat sovrum. Vi hör det men han verkar inte göra det för det tar hur länge som helst innan de slås av och det är inte bara en klocka, inatt hörde vi typ4 olika. Till slut så lyckades jag somna på soffan iallafall.

Om några timmar är det jobb som gäller även fast det inte har blivit någon skola än så länge i veckan. Har haft sjukt med huvudvärk och mått illa men det har börjat ge sig nu. Det ska bli skönt med promenaden till jobbet, behöver lite frisk luft och sol. Känner mig blek som en fiskpinne och är sjukt sugen på att sola litegrann men jag lånade Josefins voltarensalva för ett tag sedan och då måste man vänta 2 veckor innan man solar annars blir man fläckig.

Till helgen har jag en date med tha family, vi träffas inte så ofta nu när jag bor i öjebyn så på lördag ska vi ta en heldag på stan i luleå. Vi ska titta lite i affärer och om det är fint väder funderar vi på att ta en promenad någonstans och ta med oss Zibbe. Som avslutning blir det att äta gott någonstans :)

Söndag

Helgen ägnades åt städning. Nu är lägenheten baotafin, skall bara skura så är det klart. Har tvättat all min egen tvätt + lite av jossans tvätt som jag hittade :)
Har ju varit hundvakt åt Nova i helgen också och det har gått baotabra, har dock råkat trampa på henne några gånger. Hon är ju som ett litet plåster och man vet aldrig vars hon ligger. Det är tur att hon är så stor så hon inte tar någon skada : ) Snart är det matdags för både henne och mig, det ser hon nog fram emot.

På tal om mat så blir det nog något från Konsum idag. Känner mig sjukt slö och det finns ingenting hemma förutom lite hårdbröd och makaroner typ, haha :) Till mitt försvar så kan jag ju säga att jag och jossan iaf planerar att handla ;D


Fredag

Idag skulle det bli en chillemorgon eftersom att jag är ledig men så blev det inte! Haha, klockan 7 vaknade jag och kunde abslout inte somna om så jag gick upp och höll Jossan sällskap medans hon fixade inför skolan. Tänkte att jag kunde gå och lägga mig när hon farit men då klev svenne upp också så då var jag uppe med honom. Nu har han farit men strax är det dags att gå ut med hundarna för de har precis fått mat. Haha, det är bara Tobias som fortfarande ligger och sover.

I helgen blir det att vara hundvakt för Jossan och Tobias far till Kalix idag. Så jag och Nova ska ha så roligt, svenne är ju kvar han också så hon kommer nog inte att hinna sakna Jossan alltför mycket :) Zibbe far hem idag. Putter kommer och hämtar honom kring 12-1 någongång :( Men det är nog lika bra, det blir lite lugnare med en hund när man är ensam. Igår höll jag på att dra världens vurpa när jag var ut med dom på lunchen! På något sätt så var kopplena snurrade runt mig och helt plötsligt drog dom iväg åt olika håll så jag gjorde världens piruett. Men det gick bra iaf ;)

Zibbe och Nova solar på altanen :)

Idag är det pizza till lunch på Grans så jag ska dit och lämna igen några böcker och snika lite lunch :D Men nu är det dags att gå ut med hundarna så vi hörs senare!

Torsdag

Var chillebiff sovmorgon idag men klev ändå upp kring 9. Såg litegrann på tv, åt frukost, städade och var ut med hundarna sen traskade jag iväg till skolan där jag trodde att det skulle bli en jobbig traktorteori lektion men inte det. Det var tydligen någon föreläsning om utlandsjobb som man kunde gå på också så alla gick typ på den men jag kände mig inte så pepp så det fick bli traktorteori iaf vilket var tur! Det enda jag behövde göra var ett papper med frågor som tog typ 20 minuter och sedan var det slut för idag :D

Nu sitter jag och renskriver ett papper om särskilda skäl för att byta sköthästdag. Ska skriva klar det och lämna in till driftsledaren sen ska jag traska hem igen, kanske hinner chilla litegrann i soffan innan jag måste traske vidare till jobbet. Men efter jobbet så är det helg för mig, har inga lektioner imoron så det känns jävligt chill :D Haha :)

Onsdag

Rökfria dagar: En hel evighet!

Haha, slutarökandet går fortf bra btw :)

Idag på morgonpromenaden klantade jag mig bigtime och föll! Landade på knäna och både kände och hörde hur knäskålen sköts åt sidan, så nu har jag sjukt ont! Men pallrade mig iväg till skolan iaf, vi skulle ju ha körning, det kan man inte missa! Haha
Jag och Madde körde Alf som är min sköthäst också. Han är liten och superpigg så vi hade fullt upp med att hålla oss kvar i vagnen när han satte iväg.

Det var dagens enda lektion så nu är jag hemma och har precis fixat disken och slängt i tvätten, väntar nu bara på att tvätten skall bli klar så jag kan sätta mig och se bones :)

Melodifestivalkväll bild :)

Hittade bilder från melodifestivalnighten också.


Bilder från pimpeltävlingen :)


Tisdag

Idag var det dags för friluftsdag med skolan.
Jag och Jossan drog till Fårön med hundarna och promenerade på isen :)


Måndag

yeah, idag var det dags för traktor igen, det var jävligt skoj :D Satt och poppade en Iron Maiden skiva som fanns i ena traktorn så att det inte skulle bli så tråkigt medans man väntade på att den andra skulle tömma släpet. Det var lite extra roligt med tanke på att jag körde med leggings idag, och kopplingen och gasen sitter en bra bit från varandra när man har så korta ben som jag. Så jag satt och blottade mig big time, tur att inte läraren åkte med så mkt denna gång!

Har öven hunnit med stan en sväng med jossan. Det införskaffades lite smink och hårfärg som snart ska kletas i håret. Hoppas på att få en lite mer naturlig blond färg.

Imorgon kommer svenne hit och stannar till söndag :)

Helgen :)

Hade faktiskt fullt upp i helgen även fast det var tänkt att bli en chill helg bara.
I fredags tog jag då bussen till luleå där mutter, putter och lillebror plockade upp mig och vi drog iväg och handlade. Tha family har planerat en vegetarisk vecka så det passade ju perfa att jag var hemma en sväng då.
Efter god vegmiddag hängde jag med putter på promenad och sedan fixade jag i ordning ett träningsschema.

Lördagen var det fullt upp, vi möblerade om på nedervåningen och fixade till lite i huset. Jag tog en dust med zibbe också, kammade ut alla tovor och borstade bort lite underull. Det tyckte han inte om men han blev så fiin sen :) Efter middagen drog jag iväg till John och käkade godis och kollade melodifestivalen. Haha, kan inte riktigt säga att jag gillade vinnarlåten men den är ju lite annorlunda så den kanske funkar i eurovision iallafall.

Söndagen var det dags för pimpeltävling i Ängesträsk! Haha, det var trevligt att träffa lite släkt :) Drog med mig John som är fiskefantast så vi var förbi hans päron i råneå en sväng också. Well, det blev inga fiskar uppdragna för min del under pimplingen men fina priser fick jag iallafall; Blomkrokar, sockerskål, duschtvål och en tshirt!
Där vid 7 någongång fick jag skjuts hem till Öjebyn :)

Zibbe

..är massa hårig, haha
Håller på att kamma igenom honom nu så det går att visa sig offentligt med honom ;)


Jämtön

Befinner mig nu i jämtön och det känns jävligt nice!
Till middag blir det potatisgratäng och tomatfrestelse med nybakat bröd :) Lyxmiddag ;D

Lite senare så kommer Jossan till jämtön så då ska vi ut med hundarna en sväng, jag har ju lillzibbe nu, han är så mysig men så liiiiten, haha. Well, nu ska jag läsa vidare i Paolo Robertos bok "Träna en kvart om dagen".

4 år :)

Idag har jag och svenne varit tsms i 4 år :) <3

Skruvade upp mitt skåp idag så nu har jag någonstans att ha alla mina böcker :D

Torsdag

Sitter på skolan atm, hade bara en lektion imorse så nu väntar jag bara på att lunchen ska öppna så jag kan snika lite mat innan det är dags att gå hemåt.
Det blir nog en slööö dag idag. Går ut med Nova när jag kommer hem, tar en joggingrunda och sedan sova ett tag innan det är dags att fara och jobba. Men efter jobbet så är det bara chill som gäller, möjligtvis skriva litegrann på arbetslivsläxan. Har laddat ner Openoffice nu så det finns ett skrivprogram på datorn, det var lite jobbigt att sitta och skriva i Anteckningar.

Imorgon så är det traktorlektion och sedan käka lunch på skolan, efter det tar jag bussen till luleå och försöker snika skjuts med någon till jämtön eller så tar jag bussen dit. Det ska bli sjukt mysigt att spendera lite tid med familjen :)

Trötter

Rökfria dagar: 6

Drog ut på joggingtur ett tag efter skolan. Hade med  mig Nova till en början men det funkade inte riktigt så det blev promenad + hundträning först, sen gick jag hem med henne och for och joggade ensam. Det gick över förväntan att jogga faktiskt men fick hyfsat ont i knäet och fotlederna. Har iaf hittat en slinga som funkar bra nu i början.

Jag och josefin tjuvade med maten idag och gick och åt pizza istället. Personalen är ganska roliga där faktiskt, vi tjorvade massor sist vi var där och åt med john och tobias så dom kom ihåg oss och började skoja direkt när vi kom in. Haha :)

Onsdag

IDAG PÅ RIDNINGEN HADE VI HOPPNING!
Det var skitskoj, första gången jag hoppade på riktigt, tidigare har det bara varit cavalletibommar typ. Men idag klarade jag av 75 cm! Det var sickt skoj :D Haha :)
Kommer ha massa träningsvärk imorgon säkert, ska ut och jogga senare när jag blir lite hungrig. Kan inte jogga när jag är mätt får baotaont, inte som mjälltugg utan något annat men det kommer inte om jag är hungrig :) Ska stretcha järnet efter det så kanske det inte blir så jobbigt imorgon.

Haha, började snacka med Lalle igen idag. Hundra år sen vi snackade sist men nu helt plötsligt skrev han, det var lite roligt för jag satt precis och funderade på hur det var med han nuförtiden, såg han i tlfnboken när jag skulle skicka sms :)

Fjällräven classic

Rökfria dagar: 5

När jag tränar behöver jag ett mål så det känns som att jag uppnår något. Fjällräven classic blir kanske mitt mål, har pratat med putter. Han skulle tänka på det iaf.

Jobbelijobb

Idag var det då dags för jobb igen, det gick bra. Haha, men nu är jag baotatrött och baotahungrig så det är ett litet dilemma här. För trött för att laga mat och för hungrig för att sova och för fattig för att köpa pizza ;D

Nova

.. har gjort sig ett eget litet krypin bakom min fotölj.
Har ingen datastol än så länge så istället har jag flyttat en av fotöljerna till datorn istället så då blir det ett liten lucka mellan fotöljen och soffan där hon tycker om att krypa ihop.

Tisdag

Idag har jag egentligen inga lektioner men ska fara in iallafall och prata med svenska läraren om nationella provet. Jag har ju läst hela kursen Svenska B, men hann aldrig göra nationella innan jag bytte så jag ska göra det med grans 3:orna istället. Så läraren ska lämna massa papper och gå igenom några saker. Det känns inte helt värt att gå till skolan bara för det men måste man så måste man.

Haha

Jag har så tråkigt, är inte det minsta trött och är sjukt röksugen!


Haha, inatt har jag tittat på när Nicke spelat :)


Jossans akutendag <3

Hon överlevde! <3



Tha family

Rökfria dagar: 4

Till helgen återvänder den förlorade dottern ;) Haha, nä men till helgen far jag faktiskt till jämtön för första gången på hundra år typ. Har family längtan <3 Och mamma är så stolt över att jag slutat röka så hon skulle ladda upp med godsaker och vi ska laga god mat hela helgen :) Det ska bli så skönt att komma hem!


Måndag

Idag var det dags för traktor!
Woho, måste erkänna att jag inte var särskilt pepp på traktorkörning när vi traskade till skolan imorse men så fort vi börjat köra så kändes det ändå jävligt värt att ha stigit upp på morgonen och pallrat sig dit ändå. Jag och jossan var ett team, före rasten så skottade jag och fyllde släpet som hon for och tömde och efter rasten bytte vi uppgift. Det var sjukt roligt! Haha, att backa med traktor och baotalångt släp var inte något jag hade trott skulle hända inom de närmaste hundra åren ;)

Nu är jag hemma iaf och har varit ut med Nova för en stund sen :) Till helgen kommer zibbe! Det ska bli så mys att ha honom här ett tag också. Har jag nämnt att jag är lite pepp på att skaffa en shäfer som foderhund? Iallafall så har josefins mamma erbjudit mig att låna hit Zeb under påsklovet så att jag verkligen får prova på att ha en egen shäfer. Så då blir det 2 shäfrar i våran lilla lägenhet, det ska bli intressant ;D Haha, det ska bli sjukt roligt : )


Blondish!

Rökfria dagar: 3

Det har gått riktigt bra idag!

Just nu så sitter jag med blekning i håret, gav upp slingningen och körde på helfärgning istället. Det behövs förmodligen ett paket till men sedan är jag blondie igen. Då återstår det bara att välja vilken blondnyans det ska bli :)
Skall snart skölja ur det, väntar bara på att Josefin ska skölja ur sin färg. Hon har mörkbrunt hår atm och har färgat på en kastanjliknande färg för att det ska bli lite liv i det hela :)

Imorgon börjar skolan igen.
Dagens enda lektion imorgon är Basmaskin körning, dvs TRAKTOR :D haha, det ska bli sjukt roligt, vi ska träna på att skotta och såna grejer tror jag. Dock så känns det lite nervöst, har bara kört lilla Bertil tidigare (min minitraktor) men den fryser man ihjäl i så jag måste uppgradera till en stor istället.

Nu ska jag fortsätta se Pirates 3 och sedan skölja ur färgen :)

Ut med det gamla!

Har precis fixat klart all tvätt och rensat garderoben, nu är det fint och harmoniskt igen :)

Pratade med Mama idag, hon gav massa bra råd <3

Söndag

Nu är hela lägenheten städat. Disken är borta, soffan och golvet är dammsuget och våtmoppen har varit framme. Det känns riktgt skönt. Har även hunnit med att slänga in lite tvätt som jag strax ska hänga upp.

Josefins mamma kommer hit idag med hundmat och så ska de gå ut och träna, under tidens tänkte jag passa på att göra lite läxor och försöka ladda mer något wordliknande program. Någon som har något tips på vars jag kan få tag i sånt? Det känns lite jobbigt att skriva ett helt arbete i Anteckningar.


Well..

.. Hann inte riktigt med hela dagens lista men den är påbörjad iallafall :) Får ta nya tag imorgon.

John..

.. har ju varit här och hälsat på!
Vi umgicks mycket förut men innan igår hade vi inte träffats på över 4 år, så det var på tiden :)


Så är det!

Rökfria dagar: 2

Well, idag har jag inte haft några utbrott till skillnad från igår. Idag är det kroppen som får ta skiten. Huvudvärk of doom! Nu har vi iaf alvedon hemma så det är inte världens undergång. Det ska nog gå bra det här :)


Lördag

Det blev en hyfsad sovmorgon idag iaf, vaknade än en gång av ett sms från John, kunde dock somna om efter det tills Nova bestämde att det var dags att gå upp, haha.

Dagens planer är:
  • Kolla alla True blood avsnitten
  • Göra Arbete med häst läxan
  • Göra Arbetslivsläxan
  • Handla
  • Färga håret
Det kommer förmodligen att hända flera saker men det där är det som är planerat iaf :)

Fredag

Rökfria dagar: 1

Haha, ber om ursäkt i förväg utifall att jag beter mig ovanligt drygt de närmaste veckorna.

Försöker fördriva tid med att ladda ner och se på massa serier. Har gått igenom hela gossip girl, sett alla underworld filmerna och nu har jag gett mig på True blood avsnitten. Skulle verkligen behöva chips som lite tröstmat nu men när vi var på affären tidigare drabbades jag av nyttighetsanfall så jag köpte bara apelsinjuice och blåbärssoppa. Men  imorgon är en ny dag ;) Förövrigt så händer det nog inte så mycket imorgon. Ska göra lite läxor och hålla mig sysselsatt, funderar starkt på att jogga eller något, det beror på hur kallt det är :)

Sportlov

Det har varit intressant, började med en ridtur och en ambulansfärd. Dock inte för mig ;) Sitta på akuten en hel dag och underhålla Jossan som var helt borta var ganska trevligt faktiskt.
Annars så har det varit lugnt, svenne har varit här några dagar, mys att tråffa honom igen :) Gjort lite läxor och sådär.

Idag (fredag) har vi varit i stallet, jossan hade lektion :) Tobias (som praktiskt taget har flyttat in här ;) ) följde med och så kom John förbi en snabbis. Han var på utbildning i piteå och eftersom att vi inte träffats på 4 år typ så kändes det dags igen ;D

RSS 2.0