As I went down

Damdidam, nu är det snart stan som gäller och sedan 8 timmars bussresa. Det ska blir rätt skönt att komma till härnösand iallfall. Me miss Jimmie <3

Torsdag

Uppe med tuppen alltså.
Om ett tag blir det stan för en sista shopping med mutter och vid 2 går bussen mot Härnta.

Part II

Deal with it!

Jag blir bara så jävla less, kan ingenting flyta på problemfritt för en enda jävla gångs skull?

Keep on walking

Imorse vaknade jag halv 6 av att Gosen stångade mig i ansiktet.
Kunde inte somna om efter det så som den mamma/pappagris jag är traskade jag till nedervåningen, väckte dom och la mig i mitten av deras säng istället. Där blev det en massa prat tills golvsliparsnubben kom. Vi håller på att renovera golvet i köket, så han har slipat en massa hela dagen.

Vid 1 så drog vi iväg in till stan för att shoppa loss litegranna. Lillkusin ville också följa med, så vi for förbi mormor och hämtade upp henne och bestämde att vi skulle återkomma senare för att äta palt :D Sedan blev det en jefla massa shoppande. Var trött som en jag vet inte vad när vi väl tog oss tillbaka till mormor. Blev på lite depphumör där när jag var tvungen att säga hejdå till kissemissarna.

Katterna verkar ha det bra där iallfall. Alfons busar på och gosar som vanligt, och Kira var faktiskt riktigt social för en gångs skull. Mormor har köpt en liten kattbädd som Kira har gjort till sitt lilla krypin.
Gosen tycker att Zibbe är lite jobbig, så hon har bosatt sig under lillebrors säng för tillfället. Men hon kommer fram lite då och då. Hon sov med mig som vanligt inatt, dock så fick jag dra fram henne ur påslakanet som hon hade krypit in i.

Nu ska jag dra upp och leta gamla fotoalbum.

.

Känner mig jävligt less just nu.
Hade gärna stannat kvar här längre, men man måste väl tillbaka till verkligheten.

Så jag drar tillbaka till Härnösand imorgon.

F you.

Söndag

Nu är min dator färdig att flyga ur boet.
Jimmie har precis formaterat om den så att den nya ägaren får grejja på bäst den vill med inställningar und stuf. Vet dock inte när de kommer för att hämta den, så får försöka hålla mig hemma idag.

Jag har fått låna en av Jimmies mammas laptops tillsvidare, det är en sån här minimodell så ber om ursäkt i förväg för stavfel. Det är baotasvårt att skriva på de här minitangenterna. Men söt är den ^^

Sitter och försöker göra lite läxor på den atm, men som sagt är det ganska besvärligt att skriva med den. Imorgon drar jag iväg till skolan för att crasha några klassråd, skolmästerskapet närmar sig och det är dags att fixa funktionärer. Ska förhoppningsvis få vara med på en ridlektion imorgon också.

På tisdag drar jag iväg till Luleå, förhoppningsvis får jag med mig alla våra kissekatter då också. Tha family har bestämt sig för att prova på Gosen och de andra ska till mormor. Hon blev btw baotaglad över attde kommer tidigare och skickade ett mail igår och berättade om sakerna hon inhandlat till kissemissarna. Dom kommer att få det jättebra :)


B-boy

Igår fyllde min Immiedean hela 20 år!
Jag gjorde allt för att inte väcka honom kl 7 och langa fram alla presenter, istället drog jag iväg till veterinären med Triss för rabiesspruta, fixade ett pass åt henne och göra en allmän hälsokontroll. Allt sånt där som behövs för att få ta med henne när vi flyttar.

Bokade en ny tid för hälsokontroll också, tydligen så måste tha dogs hälsobesiktas senast 6 dagar innan man drar iväg också. Då får man med sig ett friskhetsintyg som man langar fram lite här och var för att kunna ta sig in i landet med henne.

Vi kom hem igen vid halv 10, men Jimmie låg fortfarande och sov. Jahapp tänkte jag och drog ner på stan istället xD Hittade en legginströja, handlade mat och drog hem. Till en fortfarande sovande Jimmie. Men då tog jag saken i egna händer och väckte honom så att han fick öppna presenter :D Haha, älskar födelsedagar!

Ett tag senare drog jag ner på stan igen för att möta upp Jimmies mamma, vi drog en shoppingsväng och hittade en massa fina kläder. Allting går i sommarstil för vi ska ju kunna ta med allting till tha usa, där det faktiskt är vaaaaarmt :D Därefter började jakten på en smörgåstårta, men icke sa nicke. Ingenstans i stan fanns det en smörgåstårta, inte ens en landgång hittade vi. Ojojoj!

Men det löste sig iallfall, vi gick hem, lämnade grejer, plockade upp Jimmie och drog till en pizzeria för att äta istället : )

På kvällen drog vi iväg till Emil där det chillades på hög nivå. Inget dricke för min del, så jag slog mig ner i soffan och somnade i Jimmies knä istället xD Men det var en myspys kväll helt enkelt :)

Home sweet home

Äntligen hemma igen!
Har hunnit med att springa på stan en sväng också, tror att jag har hittat en present åt Jimmie :D

Update

Nu är det bara morgongrejset i stallet imorgon och sedan hemfärd :D
Har precis duschat och lånat en tvål som luktar baotagott, så nu sitter jag här och luktar gott och peppar inför imorgon. Det blir nog pyttipanna till middag om ett tag och sedan försöka sova tidigt så att tiden går fortare.

Imorgon får jag vara med min Jimmie <3


Söndag

Guuud, gick och la mig 10 igår men är ändå baotatrött.
Stallet är morgonfärdigt nu iallfall, nästa pass börjar 12. Då ska vi dock bara byta hästar i hagen och sedan är det ingenting igen förens kl 5.

Funderar på att äta frukost men det finns ju inget gott xD Tog inte med mig någon mat den här gången för sist jag hade jour fick man baotamycket god mat och frukostgrejer. Men inte den här gången såklart.

Sista dagen idag btw, imorgon kl 10.15 går bussen mot härnta. Det ska bli så jävla skönt att komma hem <3

Update

Vi blev klara med stallet redan vid 5.
Det spöregnade så vi tog in tha horses lite tidigare.

Sååå, vad händer nu då? Absolut ingenting.

Lördag

Klockan 7 startade vi och halv 9 var vi klara, inte illa pinkat för 2 pers.
Efter det somnade jag så skööönt, tills Klaus ringer och säger att hästarna är galna och att vi måste ta in dom. Haha, snacka om att vakna upp brutalt. Pallrade mig dit iallfall och tog in hästarna tillsammans med Klaus. Vi fick inte tag på den andra tjejen, men det är ju så dålig teckning här så det förvånar mig inte.

Nu är det ingenting att göra förens klockan 2, då blir det utsläpp igen om det har slutat regna och röjsågsmannen har tagit sig iväg därifrån. Annars så blir det bara att kolla till hästarna och vänta tills klockan är 5.

Bleh. Tvn funkar igen iallfall.

Varför?

Nu är det sådär igen.
Det känns så otroligt tomt. Just nu vill jag bara åka hem för jag hatarhatarhatarhatar verkligen att vara ensam.

Updatex2

Igårnatt var det strömavbrott i elevhemmen så tv:n i datorn funkar inte ><
Jag kommer att avlida av tristess.

Spotify funkar iallfall så jag poppar på högsta volym för att få känslan av att inte vara ensam. Det är ingen annan som bor i det här elevhemmt i helgen så det är väldigt tyst. Och som jag har nämnt tidigare så är inte ensamhet min grej.

Update

Nu har jouren startat.
Och som tur är så har stallrutinerna gjorts om så att man slipper springa fram och tillbaka hela tiden. Så nu är det 07.00, 12.00 och 17.00 som gäller.

Fick samma rum som förra gången. Höll på att dampa sönder datorn till en början när det inte gick att logga in, sen efter hundra år hittade jag lösenordslappen under tangentbordet. Lite slekt att man inte kan logga in på sitt eget konto, har ju alla mina läxor där.

Har fixat en till bok från Emil och en från bibblo så det blir läsning på hög nivå i helgen.

 

På tal om tråkiga saker så har William flyttat nu, inte till älvsbyn dock som det var tänkt tidigare. Han fick åka till en familj i kramfors som känner honom sen tidigare. Det känns jätteskönt att veta att han kommer att få det bra där med massa motion och bus men samtidigt så saknar jag honom så jävla mycket. Han var ju min gosboll och den som höll mig sällskap hela tiden när Jimmie är borta. När de for iväg med honom satt jag på trappen och storgrät och då hade det bara gått en minut. Min soetwilliam <3


Fredag

Jävligt nöjd med hästskötarexamen!
Jag klarade den inte, men behöver bara göra om ridningen för att få den :D Thats tha shit alltså! Trodde jag skulle kugga stenhårt på alla moment förutom häst vid hand. Vi skulle knoppa och linda ben på 20 min och jag har inte gjort det på under 45 minuter tidigare + att vi inte fick ha pall och jag fick lyktstolpen Cardegan som alltid står med huvudet upp i taket. Men jag var fan envisare än honom, hängde tag i manen på honom så han hade inte mycket till val än att sänka huvudet igen.

Longeringen klarade jag också. Helt otroligt med tanke på att det var tredje gången i hela mitt liv som jag longerade på hästskötarexamen xD Foderprovet, allmänprovet och utrustningsprovet kirrades också! :D ''

Märks det att jag är glad eller? Haha, så nu har jag två år på mig att göra om ridmomentet. Får väl planera in en Sverige resa inom den tiden då ;D



Just nu sitter jag på skolan och gör bort lite läxor. Har inga lektioner idag men det är såklart jour som gäller i helgen så måste sitta här och mögla iallfall. Det ska bli rätt skojsigt dock, så fort jag får ett rum. Ska äta som en jefla gris och bara ligga och kolla tv hela dagarna förutom när man måste vara nere i stallet såklart. Men dom har gjort om rutinerna litegrann så det blir inte lika mycket spring fram och tillbaka den här gången :D


Update

Nu är ridning, häst vid hand och longering avklarad.
Återstår gör foderprov och stallprov. Tack gode gud att de inte är så fysiskt för jag är helt jävla slut efter förmiddagen. Vill bara att allting ska bli överstökat så jag kan gå hem och lägga mig igen.

Måste vila upp krafterna för att orka med jouren i helgen.

Onsdag

Klev upp klockan 6, min skjuts kommer klockan 7 och klockan 8 drar hela skiten igång.
Jag känner för att dö litegrann.

Problemo

Nu har jag skrivit en del av projektrapporten, kan inte skriva klart den innan alltihop är genomfört så det var ju jefligt tur för mig som totalt hade glömt bort den.
Tänkte dra mig till sängen och skumma igenom foderboken men jag måste nästan vänta på att Jimmie ska komma hem. Det kommer kanske en snubbe och köper min dator imorgon så den måste tömmas och min älsko skulle hjälpa mig med det senare när han kommer hem. Nu har jag iallfall skickat över allting som ska vara kvar till min mail och alla viktiga bilder finns redan på bilddagboken.

Imorgon så är det dags för skola igen.
Vi har "fejk hästskötarexamen", på onsdag är den riktiga så lärarna har fixat så att vi får göra liknande prov och uppgifter imorgon för att träna. Jag har ju som sagt i princip redan gett upp det där, men det är ändå skoj för man får ju lära sig en massa + att det blir ridning 2 gånger den här veckan på 4 hästar totalt :D I mitten av lektionen byter man häst med någon för att visa att man kan rida olika sorter.

Jag är nöjd ändå, har tappsko-kompetens och bra omdömen från praktiken så förhoppningsvis kan jag få ett jobb ändå : )

Helgen

Det har varit riktigt myspys i helgen.
I fredags firade me und Jimmie att vi hade varit tillsammans i ett år, så vi bestämde oss för att stanna hemma och bara vara med varandra. När jag kom hem från praktiken så drog vi ner till hemköp för att handla chips und dipp, som vi dock aldrig hann ta fram.
Det blev lax med pasta till middag och efter det var vi båda proppmätta och i matkoma så vi låg i soffan och tittade på film resten av kvällen. Myspys <3

På lördag var jag trötter, så Jimmie försökte väcka mig genom att dra upp persiennerna och släppa in solen. Det funkade men inte riktigt på det sättet han hade tänkt sig. Jag är ju så jefla mörkrädd så jag är van vid att sova med taklampan tänd om det inte finns någon nattlampa, så lite solljus var ingen match för mig. Men däremot så var det jättemysigt att ligga i sängen och sola, så det slutade med att vi öppnade fönstret litegrann och låg i sängen och solade. Det blev en massa prat, skratt och mys också, lätt värt att vakna upp för : )

Kvällsaktiviteten var party i en lokal som Jens fixat. Det var en del trevliga människor där, men jag föredrar att vara hemma hos någon istället. Resultat av kvällen var iallfall bakfyllan of doom i morse, förmodligen för att kvällen började med sprit men avslutades med vin som en tjej därborta bjöd på. Inte bra att blanda i min kropp iallfall!

Lyckades ta mig upp kring 11, gick ut med William och åt pommes. Vet inte hur det är för er andra men jag måste äta någonting för att orka leva ett tag till och vänta ut bakisheten. Det tog nästan en timme att få i mig den där pommestallriken, men det var lätt värt det!
Efteråt kröp jag ner i sängen igen med en bok, fortfarande bakis of doom, så Jimmie var baotasöt och kom in med en vitamin/treo/socker-blandning åt mig. Efter den så rullade det på rätt bra, dock så fastnade jag i sängen och har inte tagit mig upp förens nu när jag kom på att projektrapporten skall in imorgon.

Pusshejs!


Btw..

..på fredag har me und Jimmie varit tillsammans i ett år <3


Tisdag

Första dagen på praktiken avklarad!
Stod i receptionen på veterinärmottagningen och tog betalt och grejade. Kollade runt litegrann på vad veterinärerna och sköterskorna gjorde också. Kom intraskandes till operationsrummet och möts av en avcuttad testikel. Haha, jag tänkte att det kanske inte var bästa tillfället men veterinären började berätta i detalj vad han gjorde så jag fick vara med om min första kastrering xD

Det var lite sorgliga händelser också med en del avlivningar. Jag var inte med under tidens, men hade kontakt med alla ägarna medans de stod i receptionen och skrev på papper und stuf. Jag blinkade knappt av att se de döda kropparna efteråt medans jag hjälpte till att lägga ner dem i frysen och märka upp för kremering, men att se ägarna så ledsna var fan olidligt. Inte långt till tårarna då inte!

Men jag tycker att dom sköter det på ett väldigt fint sätt iallfall, det finns rum med egen ingång så att man får vara ifred och ta god tid på sig. Tända ljus och fleecefiltar, allt för att underlätta litegrann. Nu såhär i efterhand när jag vet hur allt går till önskar jag att jag hade följt med när vi tog bort våran kissemiss för en massa år sedan.

Förövrigt så verkar det vara ett trevligt gäng där borta! Har träffat de flesta av dom tidigare, hängde ju där nästan varje dag i en vecka när Triss blev sjuk medans vi var hundvakt och var där med William för inte så länge sedan. Så det kändes roligt att få hänga med bakom kulliserna och inte bara sitta i väntrummet och käka kakor xD Fast jag träffade en massa roliga personer i det där väntrummet! En gång tog det en jefla tid med röntgen und stuf så jag satt där i över två timmar och pratade böcker med de andra som satt och väntade.

Lite roligt hur djur kan förena en sådär, kommer man in med en hund så är det genast någon som frågar vilken ras den är eller undrar hur den mår osvosv. Sen så flyter samtalet på naturligt. Mycket bättre än krogen ;D


Lördag

Godmorgon ppl!
Min dygnsrytm kommer att bli helt fucked up nu, varför festar man så jäkla länge egentligen? Haha, det är väl värt det på ett eller annat sätt.

Igår var det först chill hos oss och vi fick finbesök av ingen mindre än BURRE THA MAN :D Det var aslänge sen vi träffade honom så det var nice. Under kvällens gång förflyttade vi oss till Jens där jag var enda tjejen för första gången i världshistorien! Efter en del krogande så kom det lite mer känt folk + några väldigt trevliga mexikanare. Lite otippat sådär, men dom hade mycket roligt att säga.

Idag är det fest igen. Har precis varit ut med William och skickat iväg Burre, som slipade på våran soffa, till systemet. Nu är det mat som gäller.

RSS 2.0